Never stop dreaming

Forneldarna var jättekul, träffade många jag inte serr på jääätte länge, och man märkte hur man saknat dem.
Fastän jag inte pratat med dem så mycket osv.

Jag kommer inte ihåg så mycket, men lite iaf. :D Senare på natten såg jag och Myyri på THE LAST SONG, den var mysig fast vi somnade mitt i.......
På morgonen mådde vi lite dåligt, det blev en latdag (som alla dagar är för mig men ändå) och vi kollade filme till slut och bara sov hela dagen.

Nu kommer jag stanna iallafall hela denhär veckan här i Pargas, det är jag jätteglad över, och så nästa gång jag åker till Sverige behöver jag bara vara typ 1 dag. Det är skönt. Fast ändå inte. Jag är negativ jagvet, men tänk nu, skulle ni orka åka fram och tillbaka jätteofta? Och oroa sig helatiden för att vikten inte gått upp tillräckligt, om det inte gjort det kanske jag hamnar tillbaka, och oroa sig helatiden för att börja allting om..


Jag är helt slut på dethär. Jag skulle säga att jag hatar Mandokliniken, fast de har ju hjälpt mig och räddat mitt liv, så det kan jag inte göra. Men jag mår inget bra där, det ända jag gör är typ att må illa. Jag önskar bara allting tog slut, och jag fick mitt gamla liv tillbaka, eller iallafall göra det jag gjorde förr..från uuvis fb.

//mando.

Take a picture of me!


På tisdag var det skolfotografering, tog det inte så allvarligt, satte på mig några nya kläder från Sverige.

Här är en bild:


Det var kul, jag tog 2 st kompisfoton också, ett med myyri och Ronja och ett med LITE flera. Massor med 8:or och 9:or. Love u all. :) Ni får se dem när jag fått dem :D

Efter skolan gick vi på fika och pratade lite, bara jag myyri och ronja. Sedan hämtade jag biljetter till matchen på kvällen (Finland-Sverige 15-åriga killar) Matchen var bra, finland vann såklart, hehe.
Sen var det inget annat än att åka iväg till Stockholm igen.
Inget trevligt.


Kodin kuvalehti

Mandos och Myyris familj var i tidningen några månader sedan, här kommer några bilder:


I love you Friday. <3

Idag åker jag tillbaka hem, äntligen! Tiden har gått så långsamt.

Mår inget bra här.

Imorgon är det forneldarna, då blir det fest. :3


En bild från bästa staden.


Mandos top 5

PS INTE I ORDNING.1. Zac Efron2. Cristiano Ronaldo3. Joel Madden4. Alex Pettyfer
5. Pete Wentz

Pete Wentz: "I'm Paranoid"

Skitsvårt :(


Sommaren e kort.

Nu e den sköna sommaren slut slut slut.
Synd skulle gärna ha sommarlov nu istället när mando får komma hem
och allt!  Om ni orkar läsa så kommer här lite om vad jag gjort på sommaren.
Mando har ju varit i sverige så ja har varit där typ 3 gånger hos henne o gud va kul vi har haft!!
först då jag va där var vi på premieren av:
Sen var vi på Good Charlotte och det var super bra!
Vi stod längst fram.( egentligen på fel sida om stängslet) :D
Både mando och jag fick en plektra av Paul! :)
sen var vi på Allsång på skansen med mando diao, såå bra!
Där pratade vi med en komiker som upträtt också. :)
ingen bra bild på mando diao så ni får leva utan den.
Sen då mando kom hem hade vi "baby kväll" alla kompisar samlades hos mej o vi hade så kul! :)

h.myyri

PRETTY IN PINK

På tisdag gjorde jag och myyri en tokig grej (as usual). Vi satt vid datorn och chattade med okända people, sen tände glödlampan i mig! Vi skulle go pink!

Myyri orkade egentligen inte, jag såg det på henne, men hon ville väl vara nice så följde med ändå, jag letade fram allt pink jag hittade (inte mycket) och kastade allt i en hög på gålvet. Sedan började vi gå igenom och byta om. Det blev MAKEOVER-TIME!

Lite läppstift,glans i håret,läpparna,ögonen osvosv. Lite smink här och där, underkläderna på kläderna, pyamasbyxor,klackskor och så. Massa kul! Men sen kom det bästa, jag föreslog att vi skulle gå ut och fota, så vi gick. Sedan bara kom det en kille till vårt hus.

Myyri: vem är det?
Mando: ingen aning typ min syrras kille.
Myyri: ne det liknar min bror.
Mando: ne det är nog hennes kille.
Myyri: men vadå
Mando: asso det är han!!!!!!!!!!!
myyri: men vaaaa kolla på mig!
Mando: jag är ju dubbelt värre
myyri: hejdå!!!!!!!1111
Mando: fegis, kom vi går ut och visar oss!
myyri: ALDRIG!!!!!!!
mando: men kom igen, ett till minne föralltid!
myyri: JAG STANNAR HÄR!!!!!!!!
mando: men om jag går före, vi kan gå förbi som om allt vore vanligt?
myri: GÅ DU JAG STANNAR HÄR!

men dt blev ändå som jag ville, jag drog henne med och vi gick lite vingligt och skrattande.

mamma: är ni fulla?
syrran,killen: wtf
mando,myyri: HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH
mamma: vart ska ni gå sådär? ni liknar billiga horor.
mando: VI GÅR TILL MALMEN(stan) HEJDÅ!

så gick vi stolta(not) iväg. Mamma ropade nått efter oss men vi vinglade vidare.
Blickar, foton, skratt fick vi.

Jadu, det var ett minne föralltid som jag sade.


My heart belongs to my friends..

http://www.youtube.com/watch?v=SdGZtCdwC2Y

Jag har aldrig fattat hur mycket jag älskar mina vänner, förrän nu, ni är det bästa i mitt liv, utan er är jag inte, jag klarar mig helt enkelt inte utan er, ni är mitt liv, mitt hjärta, mitt allt.


På lördag förra veckan hade jag en liten grej på min sommarstuga med några vänner, det skulle bara bli typ 4 st närmaste, men så ville andra också komma osvosv, tillslut kunde jag inte ta mera, så jag hoppas ingen blev ledsen eller nått, det är inte vilka som betyder mest eller så. Jag älskar er alla. <3

Vi hade jättekul, eller jag hade det iaf, minnen föralltid. :)

På Tisdag började jag skolan, det var det bästa! Att träffa alla.. oh.
Och en sak som jag hatade förr, få läxor, det var faktiskt rätt kul, att få något att göra eller så. Att bli stressad igen, haha, ronja vet! :D

Men det var bäst, jag har ALDRIG i mitt liv varit såhär lycklig, men påsammagång nedstämd och ledsen pg. att jag sitter nu i Mandokliniken.
Inget kul. Jag mår inget bra nu, men snart är jag tillbaka, ni hinner inte börja sakna mig förrän det!
öh. För mig känns två dagar som två år här, för er kanske som 2 timmar?!


//Amanda
jaja. Här kommer lite bilder:


skoloutfit
Nya converse. <3


I have never liked Finland this much.

Både bra och dåliga nyheter, jag skippar det dåliga, för idag ska jag hem till Finland!

ohyes. <3FINLAND

Fredagen var den bästa dagen i mitt liv. Jag satte mig i bilen, när jag stigit av Viking Line, jag drog in luft i lungorna, kollade på fina Åbo och svalde högljutt. Jag hade huvudet genom fönstret hela vägen, typ vinkade  dumt till alla personer som gick förbi, de bara "mitä vittua?". Hela vägen hem bet jag mig i läppen, för att inte bryta ut. Pappa märkte väl inget, hoppa jag, jag var bara för glad för att det kunde vara sant. Min kropp trodde jag skulle bli där föralltid. När vi väl var hemma, jag steg ur bilen, grät, typ darrade och kollade på vår fina stora gård.. det var sommar.. senast jag varit hemma var i april?.. gud.
Mina ögon fastnade på en enda sak, eller ska jag kalla henne person, hon beter sig som en. Agda. Min hund, hon bara satt där uppe vid vårt hus, jag gick långsamt framåt. Agda började skälla, morra, jag grät ännu mera, jag var rädd att hon inte skulle känna igen mig. Jag bara gick närmare och närmare, agda nästan började backa. Jag försökte prata med henne, hon gav mig inte en chans. Sen satte jag mig ner och bara grät ut som någon jävla bebis, det var då hon kom.. hon närmade sig mig försiktigt och luktade på mig. Då fick hon typ någon "kohtaus" och sprang runt i hela gården som ett tokigt vildsvin typ. Hon hade världens största leende(jag lovar) och sprang till mig, hoppade på mig och slickade mig i hela ansiktet. Sedan började hon skaka, gråta och visste inte hur hon skulle vara, jag bara kamade henne hårt. Och så satt vi där i typ en timma och bara gosades. Jag gick framåt, min familj kom.. kramar..osvosvosv.
Jag gick in, bröt ihop igen, kollade i hela huset.. det var så jävla fint. Finare än vad jag kom ihåg. Jag gick upp till mitt rum.. det var nästan det svåraste. Det var helt annorlunda.. mamma hade städat det så fint.. jag älskade det. Allt var perfekt. Mitt eget lilla rum, det jag brukade vara ensam i, spela gitarr för mig själv eller vad som hälst, det var bar mittmittmitt. Något jag saknat alldeles för mycket, egen tid. Någonstans att gå och få vara ifred när man är lite nere, eller bara inte orkar umgås. Jag tog fram min elgitarr och började spela, oh vad jag längtat efter att dra fingrarna över strängarna..bara höra på den underbara musiken av Metallicas låt; Don't cry, som passade ganska bra in. Jag tog ett djupt andetag och gick till balkongen, solen lyste på mig, som om allt vore planerat. Jag ville bara sola och njuta, det gjorde jag..men efter 5 minuter var jag ihjälsvettig och det var dags för scandishaken(energidryck) inget jag föredrar. Det var mat ännu oftare,tiden gick ju så snabbt.. jag hann intens blinka så var det mat igen, inte för jag har emot mat, jag älskar mat, men det är överdrivet ofta och mycket. Hungern hinner intens komma, men iallafall ingen förstår mig ju, alla tror väl "detdär är vad alla anorexi-barn gnäller om" jag som intens har någon fucking ätstörning. Anyway, dagen gick snabbt, jag var i "vår" strand och badade med min bästa vän Myyri, ni känner väl henne? lol. Jag pratade med henne i flera timmar, gud vad jag saknat henne. Tiden gick.. tiden gick.. Sen skulle Myyri på träning, vi var före i butiken och köpte mat till kvällen, jag följde med henne till träningen med damerna för en stund och där blev det en chock.. Alla mina kompisar, tränaren, fotbollen...och allt. Jag blev helt förvirrad och fick en massa kramar, sen kom tårarna i ögonen och jag insåg hur mycket jag egentligen saknat dem och fotbollen, kommer jag aldrig få spela igen? Det är som om jag vore lam, inte kunde röra på mig.. aldrig mera. Nej, jag ska inte ge upp hoppet, jag ska fortsätta där jag blev och bli ännu bättre, fast jag kanske inte kommer ihåg något eller kanske inte klarar det mera, men det är verkligen värt ett försök eller hur? Jag var där bara typ 30 minuter och så var det dags för mat igen.
Jag var med min familj resten av dagen och farmor och farfar hälsade på med bullar. Sen var det dags för party, med temat: Babysar(som jag och myri smått grälat om i flera timmar) "Vad ska vi ha för tema? Färg? Emo? Hippie? Army? Sjörövare? disney? öh. Sen gav vi upp och tog fram min docka, babyborn." Jag kastade på mig typ mangakläder och sminkade mig överdrivet, tog en stor turkos rosett i håret och satt håret i två toffsar. Jag tog med min Linns present(hon skulle fylla år på lördag) och hoppade över staket..gick framåt..fast jag ville bara rusa in och springa och krama alla. Jag steg in, myyri var cute as button och bjöd mig in. Jag lade filmer,godiset på bordet och gick med bultande hjärta upp till hennes rum. Där var de.. alla mina bästa vänner. Uuvi,Verro,Linn,Ronja,Laukki,Emmy,Jutta och ofc Myrika. Det fattades några men nästa gång, jag lovar älsklingar. Jag kramade dem, lite lätt jag var så förvirrad ännu.. fastän jag sett några av dem på träningen, men de alla stod där framför mig.. som jag inte sett på flera månader,veckor,dagar,dygn. Resten av kvällen/natten såg vi på film, spelade alias, pratade, berättade historier, spelade sanning eller konsekvens, åt, skrattade, fotade och bara hade det bäst! Veronica hittade på konkan till mig; att klä ut sig till Pink Panter, åka på Uuvis scooter genom hela centrum. Vingla med svansen, skrika och bara vara en tokig idiot. Polisen körde efter oss, men det var livet, det var värt allting, jag tappade peruken som var på hjälmen också.. tack och lov att jag hittade den(lite smutsig) för det var ju en ganska dyr...(myyris egen). Polisen körde över den btw, alla folk trodde väl vi var fulla eller nått. Vi hade kul, fan bästa tiden någonsin. Aldrig skrattat såhär, har faktiskt inte skrattat på en lång tid... tack vänner, jag älskar er, ni gör mitt liv värt att leva!Om ni årkade läsa min korta text om Fredagen i Finland, är jag stolt.
kram Mando.

ThePinkPanther29.gif Pink Panther scooter image by de_an_meTur i otur

Nu har jag väntat skitlänge på denna dag, min behandlarekom tillbaka från semestern och vi skulle prata om vad händer härnäst.

Jag hade förväntat mig några jättebra nyheter, men detta är ju bättre än ingenting..

Bra nyheter:
1. Jag får åka hem.
2. Får börja skolan.
3. Rullstolen föralltid bort!
4. Har gått flera kilo upp i vikt!

Sämre:
1. Hamnar komma hit flera gånger i veckan(öppenvård).
2. Mamma och pappa ljög för mig.
3. Får inte ännu heller leva normalt.
4. Inte spela fotboll ännu. </3
5.Får inte komma första dagarna till skolan.


Allt är inte säkert, men det är vad de sade just nu. Jag hoppas det kan ändrats, och jag kan vara hemma föralltid och leva som förut. Jag orkar inte längre, det har gått för långt.

Såklart är detta roligt för er, min familj osv. Det är inte lätt, tro inte det.
Vet inte vad jag ska göra.


Jag är iallafall lyckligast att jag får börja skolan och träffa mina kompisar igen.
//Mando.

bara livet vore så enkelt

Nu ska jag prata om framtiden.

Gissa vad som hände förra året på min födelsedag? Det var new moon premiär och paramore konsert efter några dagar.

Detta år är det Håkan HellströmGrönan, jag vet inte om jag åker, men hoppas det! Och dagen efter blir det premiär för den nya harry potter, mysigt! Vilka följer med? ;)

När jag kommer hem föralltid blir det fest.
Denna månad börjar skolan, jag ska börja den ffs, det har jag bestämt.....
Jag ska hinna träffa mina sverige-vänner före detta år är slut.

Nästa år ska jag åka på språkresa.
Och snart till Japan! (Tokyo..kawaii..lolita och alla de sjukt snygga stilarna..manga och anime.. sushi.. omg.)

Vilket härligt liv väntar mig, om jag nu klarar av mig till dess..

//Mando


Oi maamme suomi, synnyinmaa..

Imorgon åker jag till Finland!

Jag kommer pirra ihjäl mig.

/mando


RSS 2.0