mando hade tråkigt en dag.....

lol

välj

TOFFE, CHOKLAD ELLER VANILJ
jag dör

Dunno what to do.

I want you to understand.
I don't know what to do,
I do not want you to be sad.
It is difficult to explain.
I want to move on.
Can we stay as friends?
You're a too good for me.
Can not you understand?
Days come and go, and it gets harder to tell you.
Sun it's too late.
I can not do anything about it.
My heart wants to go another way,
but
why?
Why does it have be so difficult?
I will never get who I really want,
I will never get a second chance.
But its just feeling so wrong.
I can not stop thinking about someone else.
What if I do the wrong decission?
I dont know what to do.
I like you too much.


( LINN DU MÅSTE HJÄLPA MIG. )


Dagens outfit


Världens bästa blogg.

MY MILK TOOF



Vi ska ha fest hos mig

Kul lördag, överrasknings fest till bästa och finaste RONJA & EMMY. De flesta kom väl medan andra inte.

Jag hade iallafall jättekul, det blev inte mycket sovet men det var värt det.


Söndag var mest sovdag, har blivit lite förskyld också men det var på tid.. så.
Jag har massor läxor ogjorda, ska göra en typ planch om min stil till teckningsarbete, vår printer är sönder och jag har ingen lust att rita. Jag är död.

Min stil, det låter så lätt, men är det verkligen det? Min stil är inte bara det jag gillar. Vi får se vad jag hittar på.
hm.


p.s min dator gick sönder igen.. jag erkänner pc suger.

bilder kommer från festen någon dag.

Is it worth it



Harry Potter

Den nya trailern har kommit ut.
Ska ni och se på filmen på bio? Jag ska absolut göra det, har sett precis alla på bio utom 1:an eftersom jag var för liten. Jag har liksom växt upp med filmerna, så man kan säga att jag är en potter-nörd.
hehehehe.
/mando.

You know who you are

Don't do it.
Don't ruin your life.
It's not worth it.

You could be so much happier, please listen and try to ask for help.
Trust me, you need it more than you think.

I just see you dissappear..
I cant live without you.

Its like I wouldn't know you anymore.




Nu skulle det smaka..........

Det får ni själva tänka ut för jag ska hålla käft nu i en timma. Tror ni jag klarar det?





mmmmmmmmmmmmmm.mumas..brrrrri...s

DENHÄR BILDEN HAR JAG FAKTISKT INTE ALLS REDIGERAT
inte för jag brukar redigera på precis alla bilder, vem orkar?
kissie.


Im no one but myself

Världens konstiga dag, alla var övertrötta och skrek.

Jag limmade ihop mina läppar efter det satte jag två lite läppbalsam det liknade nog mera sperm..............
lol.

HÄR KOMMER EN DÅLIG BILD AV KLÄDERNA JAG HANDLA IGÅR



Hängselbyxor Zara
Linne Carlings
Hatten är gammal och älskad
Kavaj från H&M
Mustachen är datagjord tyvärr, men visst skulle jag passa ;) ?

+ ett par klackskor som inte rymdes med. okej.japp.hej.jag.är.trött.

Jag shoppade senast i Hansa i februari, det var rikitgt kul med omväxling fast jag erkänner Stockholm har bättre affärer.

kram mandopando


Mac is good but windows is better

Min dator hade varit på typ i 3 dagar utan att stänga av den i mellan, och då fick den något fel och hela skärmen var svart i typ en vecka. Men nu går den igen! Och photoshop har jag fixat tillbaka, äntligen.
Men det behövs både tid och kunskap förrän jag klarar av det, haha.

Iallafall ingen mac att kämpa mera med, den var FÖR bra och snabb, för komplicerad för mig :(

På lördag har ronja födelsedag, undrar vad man hittar på då?
Kanske sitter hemma eller skrämmer henne kl. 01:12 och festar med saft.

Idag, onsdag har jag varit i Åbo och kollat lite runt, köpte några kläder som jag kan lägga upp någon dag, såfort jag orkar. Nu är jag slut och har ett kemiprov som väntar, alltid när jag bestämmer mig att läsa hamnar jag framför facebook.

Det är inte rättvist.

Aja, godnatt i förväg, hoppas ni hade en bra dag!

p.s skrattar ännu när heidi och matteläraren "bråkade". Lol!


DAGENS OUTFIT


//mandooooooooo.

My weekend - part two.

Lördag: Vaknade, åt, packade, åkte hem, hälsade på katten(som varit hos veterinären på torsdag, berättar mera sedan)
lät katten sova, lade bilder på datorn, duschade, glömde bort tiden osv.
Jag satt vid datorn när myyri ringde och frågade om jag var klar. Klar till vadå? Vi skulle till hennes sommarstuga. Heidi skulle med, jag fick stress, kastade allt jag såg i en megabig väska och glömde pyamas, tandkräm, smink, borste, laskor, bikini, duschgel osv. Jag skyndade mig iväg till butiken med min syster och hennes kille, vi handlade och myyri väntade redan vid båten. Kastade i mig lunchen medan jag bärande på min "megabig" väska till båten. Där stod otåliga myyri men hon sprang och hjälpte mig, tog väskan och jag pustade ut. :D

Båtfärden gick snabbt, vi åkte till heidis place efter henne, hon hoppade i och vi körde iväg till holmen.
Vi bastade, grillade, simmade(jag&myyri), spelade och hade allmänt mysigt. Gissa vad vi såg dessutom? Flugsvampar, haha. Myyri tog bild på dem, kanske hon lägger dem på hennes egen blogg, kolla in (vid länkar på sidan av vår blogg.

Jag var ensam vid huset en tid (de var och ro), jag såg (i synen?) någon rödskjortad flicka springa förbi där ute, jag hörde konstiga ljud men jag måste ha inbillat mig.
Sedan hände något hemskt som bara några vet om och jag vill inte berätta det här, men iallafall myyri skulle vända om men jag löste problemet och de kom typ efter en timme tillbaka.


Vi hade mysigt hela morgon,dagen,kvällen,natten.
Vi försökte faktiskt sova också och jag sovde 10 min i sängen, 1 h vid soffan, 1 h vid deras svettiga fötter, 2 h på hårda golvet och resten av natten (typ 1 h?) vid soffan igen. Öh. Lite obekvämt, men jag kunde inte sova med dem, det var för trångt, varmt, och de förde massor med liv. :p

Vi vaknade, åt frukost, städade, packade, myspyste <-- hahahah. Nejmen vi fick jättebråttom, myyri skulle på match och vara hemma förrän 12, men jag tror hon hann, fast det var stressigt. och lite otur hade vi på vägen.

Nu sitter jag här och har latat resten av dagen fast jag har massor med läxor, prov som väntar på mig. Dessutom en gitarrläxa att hitta på en låt, hejdå ska nu och öva.

Kul hade vi, det kan ni säkert tänka er. Skulle inte ha bytt ut den dagen mot något säkert.

/mando


My weekend, part one.

Torsdag: Åkte iväg på kvällen till båten med Heidi och Myyri. På båten chillade vi mest och var typ i tax free 2 h. :O

Fredag: Heidi vaknade lite före 6 (svensk tid) och steg genast upp, jag steg 10 min efter henne och myyri låg fortfarande och sov, brukar det inte vara andra vägen? Myyri är den som stiger tidigast upp typ, och kan inte sova mer än till halv 9 på veckosluten? Medans jag skulle GÄRNA sova till typ 13.00 ibland, jag fan vaknar halv 7 varje morgon.. Vad gör det om man skippar halva dagen lite? Såfort man sitgit upp kan man väl hitta på någo kul resten av dagen/kvällen/natten.

Aja. Vi gick till messen och åt frukost, jag och heidi, myyri sov men jag bad pappa göra lite frukost åt henne, så han gjorde en mumsig smörgås och hämtade den upp till henne. Hon blev väldigt nöjd. Jag och heidi var pigga som mörtar och kl. 06.30 åkte vi iväg till Mandokliniken. Vi hade typ en ganska god tid på oss, så vi passade på att visa heidi lite runt i Stockholm, ganska länge sen hon var sist. Vi körde och körde, när jag såg byggnaderna var det som om allt roligt på denna resan flög bort.
Jag bad iallafall att heidi och myyri kunde få vara med mig under dagen, och det fick de! Vi gjorde.... inget. Och satt lite vid datorn. Jag skulle prata med min behandlare, och en bra nyhet, vikten var uppåt igen men allting annat vill jag bara glömma. Mamma ljög, behandlaren ljög, mina kompisar ljög lite också. Jag fan orkade inte mera och stickte ut, efter att jag varit tyst i en timme, ( alla tankar bara snurrade runt ) bestämde jag mig för att vi skulle till Gröna lund, vad annors? Det är väl bästa sättet att få tänka på annat och ha roligt. Och turen var lite på min sida iallafall, den var öppen! Den brukar inte vara i september förutom på veckoslutet, och det var ju fredag?
Vi had några timmar på oss, mamma följde inte med eftersom vi ville vara för oss själva och så köpte vi åkband + spökhuset.
Om jag kommer ihåg rätt åkte vi vilda musen först, och sedan spökhuset. Jag ville inte till spökhuset genast, har ju varit där och det är inget speciellt andra gången (TRODDE JAG). Vi gick in, jag berättade att det brukar stå en kille vid dörren och skrämma alla så heidi och myyri fick något fel, de knuffade mig in men jag gnällde emot, jag ville inte vara först, jag visste ju att någon skulle komma. Så jag föreslog att alla skulle gå i en rad, men det blev bara någon knut, myyri och heidi typ knep mig så hårt att jag fick blåmärken, de skrek och skrek och vi hade intens gått in i byggnaden än. De vägrade följa med, dedan gav jag upp, jag gick först in och såklart kom de smygande efter(nyfikna skitar :D) men gubben kom inte, han kanske tyckte vi var tillräckligt skrämda redan.  Så vi gick vidare, blev skrämda, gick fel väg och gick ut vid "nödporten" eftersom andra dörren öppnades inte och inte kunde vi gå tillbaka. Det var inte alls så hemskt som förra gången men jag lovar, jag var nog rädd, jag visste vad som skulle komma bakom hörnet, fast jag blev besviken eftersom det var inte alls lika bra, skrämmande.

Vi åkte typ alla, utom frittfallet (sjukt höjdrädda) Fast det mindre var inte lika hemskt. Jag hade bestämd med Heidi att åka Insane(nyaste, hemskaste, en berg och dalbana som man åker runt och känns att man flyger i havet, är upp och ner men ghon ångrade sig. Jag väntade någon timme och började gnälla, hon sade nej, myyri ville inte heller. Då sade jag att jag åker väl ensam då, och då plötsligt ville de! Så vi åkte insane som var superkul.

Vi köpte glass, jag behövde ta en paus eftersom jag var så åksjuk, medan heidi och myyri åkte en berg och dalbana till, när de kom tillbaka var de helt döda. :D Till sist gick vi in i skrattkammaren med alla coola speglar och tog massa bilder. Bjuder på några under.

Redan klockan 18.10 hamnade vi åka till hamnen och jag var fortfarande arg. Fast jag skulle njuta så länge kvällen varade, vi åt god middag på alá carte, var på baren, tax-free, såg film, kollade på gossar. lol. :D
Det gick snabbt och det var redan natt så vi gick in i hytten och jag hittade inte min tandborste, jag tänkte inte på klockan så jag gick i pyamas till pappas hytt och väckte dem. Sedan gick jag bara iväg. oj.
ingen tandborste fick jag heller.

Mysig natt(och självklart halva fredagen) med tjejerna, jag älskar er. <3
vi hade askul, inte pålänge haft så kul. Jag njöt.

Fast jag är fortfarande arg,ledsen,besviken och allt detdär. Jag vet inte vad jag ska göra. För jag kan inte fortsätta såhär. Mitt liv är värdelöst.

(bilder snart)

/mando.

Sweden today.

Äntligen får jag någon som stöd till sverige.

HEIDI + MYYRI.
jag älskar er.



+


friends forever.

Before and after

Jag kollade igenom några bilder, jag gillar dem inte det minsta.
Men jag tycker ni kan få se dem iallafall. Nog för att jag lämnade de sämsta bort, tack och lov för det.
fy.
Mando, före och efter.

VÅREN:



Skansen.


Ännu i sverige, men mycket bättre.

OCH NU:






Be afraid of your wishes.

Var försiktig med vad ni önskar.
Jag önskade att jag skulle inte behöva gå skolan, flytta till sverige, börja nytt liv, osvosv.
Allt detta gick i uppfyllelse, på FEL sätt.
Jag slutade skolan, instängdes i sverige, fick ett nytt men obehagligt liv.

Tänk förrän ni önskar. Vill ni verkligen det?
Och ja, varje önsknign betyder något och det glöms bara inte bort.

Jag ska också säga en sak till de som bantar;
Vad fan tänker ni med? Ni har världens finaste kropp, troligen och de flesta vill bara bli "modellsmala"
Omslagen på tidningarna är bullshit. Kändisarna som är smala, har ni sett att de är lyckliga? Kanske en dag, medans allt annat är skit. De drogar, får anorexi, dör tidigt och så. Ni vill knappast ha sånt liv.

Mulligt är snyggt, ha former är snyggt, att gilla sin kropp är snyggt.
Men seriöst, jag har hört mycket och sett. Om en person slutar äta, dras kroppen i "svältning" och hon går bara ner och ner. När hon sedan kanske blivit nöjd, kan hon inte stoppa det mera. Hon fortsätter gå ner, hon får anorexi, och gissa hur hemsk och dåligt hon kommer må.

Jag har sett flickor, de mår inte bra. De är inte lyckliga och glada, man kan inte leva som de.

För underviktigt ser hemskt ut. Man får överdrivet stor mun och ögon, benen sticker ut, ansiktet blir vassare, påsar under ögonen och allt detdär.


Lura din hjärna!

Här kommer 6 st roliga grejer som synen lurar hjärnan på.
(Maximera fönstret först.)


Vad ser du? Vad är det för bild inne i flaskan?

En kvinna och en man kyssas? Nej.
Det är faktiskt delfiner som hoppar och simmar.
Hur? Kolla noga på mellanrummen mellan händerna på kvinnan och följ skuggarna.

Pröva att säga färgerna och inte det som står!


Svårt va?



Stirra på den svarta fläcken, ser du den gråa fläcken försvinna?


Coolt :)



Är linjerna raka eller böjda?


Alla är faktiskt raka.




Vad ser du? En anka?

Kolla noga så ser du också en kanin!


Sista bilden, vad ser du nu?


Ansiktet, ja men det står faktiskt "LIAR".


Det är konstigt hur man kan se bilder på flera sätt. :)



Tack för att ni finns!


Jag älskar mina vänner mest i hela världen.
You make my day.


Har typ inga bilder på er, men bjuder på dessa.
JÄTTEMÅNGA FATTAS!

//mando


Halloj :)

Ojj ojj ojj! Har ju inte skrivit på typ..... 500 år?
Har de växt mossa på mej då jag e så lat kanske? :D
Tråkig dag i dag. regnar och e grått, men veckoslutet var kul iaf!
Var i vasa och hälsade på syster då hon fyllde år och med samma var jag
o hälsa på Viveca(kompis)
Vi shoppade och åt kinesiskt och mexikanskt.
Så kul att komma bårt från lilla pargas i bland:)


Därför tänkte vi med Mando att jag skulle komma med henne till Sverige på
torsdag. Kanske någon anna ochså kommer. ska se vad det blir av det :)
Och på lördagen då vi kommer hem fara till Bässholm(min stuga) och vara där
med ett par kompisar och grilla, basta och bara slappa o ha kul :)

Nu ska jag äta nått och sen kila iväg på sånglektion.
Hejhej:)



I know väldigt snygg bild! :DD Bffs!<3

//Myyri

I thought it was over

men nej....

torsdag-lördag (16.9-18.9) sverige

fuck

"ta det som en lovdag"
Vem ligger på ett sjukhus då?

fan

i love you

Igår var jag med Heidi och Laura, det var jätteroligt. Vi lekte lite, kollade film, tog en natt-tur i pargas, åt, bastade, fotade, och var allmänt tokiga.

Lite senare kom Adi, Matti, Joe snabbt förbi och "kollade" lite på Scream med oss, det blev inte så mycket av det.
Men kul att de kom iallafall. :)


Ni är bäst. Tack för en härlig kväll < 3



/MANDO



<3


nearly dead


Första bilden var tagen på nyåret, och jag blev ju hundra gånger värre än det, det var ju i somras som jag var värst. Så ni kan kanske tänka er hur jag såg ut, ett skelett. Jag skämdes, jag grät.
Jag har bilder från våren, men de är så hemska att jag intens själv klarar av att se på dem, så..
Jag orkade knappt le.

"sjukdomen"

Kollade igenom lite bilder.. såg bilderna från förra året till detta år. Gud vilken förändring.
I början av Juni var jag som värst tror jag.


Undrar ni varför och när det började?
Jag vet fan inte ännu heller varför, men det var väl vid höst-vintern. Men jag märkte det själv först vid julen typ, jag vägde mig aldrig, och när jag sett mig i spegeln tillräckligt många gåner, fått tillräckligt med kommentarer om mitt utseende, befallde jag mig till vågen, jag var rädd, men jag hade inget val. Där stod jag, chockad, skakig, rädd, besviken och beredd att bryta ihop.

Min familj var den första som inte trodde mig, men när mamma såg att jag åt och åt, slutade träna och allt detdär, men ändå gick ner, då trodde hon mig och var nästan säker att det inte var anorexi.

Jag kommer aldrig att glömma den julen, 2009, alla var emot mig, till och med jag själv. Jag började själv tro att jag var sjuk i huvudet, eftersom jag inte hade gjort något? Och bara rasat ner i vikt så mycket på en så kort stund. Jag satt i mitt rum, min syster kom och skrek till mig att jag inte åt, jag försökte säga emot, men hon bara fortsatte, jag började nästan själv tro henne, men jag visste innerst inne att jag inte var orsaken till varför jag rasade så i vikt.

De hittade massor med fel hos mig, men inte orsaken till viktnedgången, så de bestämde sig att jag hade anorexi, som finland gör till alla som är för underviktiga. De tvångs inlägger en, behandlar sjuka personen som skit och undersöker inte det minsta. Jag bad och krävde få röngten om min tarm, men inget. Det var en orsak varför jag hatade Finland och ville bara börja nytt liv i Sverige.

Allt det tog slut, i maj? Första gången jag inte var rädd, jag var säker på att det skulle gå rätt och jag skulle få hjälp, när jag steg ur sjukhuset i Finland, för första gången på månader kände jag frihet, frisk luft, glädje och allt detdär. Jag vill inte berätta hur det gick till, men jag kan berätta att jag INTE hade lov till det, vi rymde och hade poliserna och ambulansen efter oss.

Jag kommer precis ihåg detaljerna.

Nu orkar jag seriöst inte komma ihåg mera, allt det hände i sjukhuset var det värsta som hänt i mitt liv, jag kommer ihåg dag från dag, jag har också skrivit dagbok och inget roligt att läsa dem, kan ni tro.
En dag ska jag skriva en bok om allt, om hur fan jag kämpat emot allting, och äntligen blivit frisk, glad och nästan överlycklig.

Varför är jag inte överlycklig?
det finns orsaker, ingen är väl det?
Men en del är, pg. Mandokliniken i sverige, vart jag fortfarande måste gå till, men jag vet inte om jag orkar fortsätta så, jag vill bara att det tar slut om ni förstår.

Kan inte fatta att jag klarat allt, jag som varit beredd på självmord när som hälst, men aldrig egentligen velat eller vågat, för jag har vetat att jag kommer klara det, att jag kommer få världens bästa liv nångong i framtiden.

Kasta svin åt pärlor.

Jag tänkte egentligen lägga före och efter bild, men inga vidare roliga bilder att kolla på.
Jag ser bara liden ut.

hej mando har en lurvig väst



Päls - Topshop 1999 kr
Byxor - Designat själv :/
Tröja - Carlings 249 kr
Kamera - Canon EOS 500d


Moshi moshi.

Första gitarrlektionen igår! Har gått på akustisk typ i två år, men jag var bara 9 år då. Sedan dess har jag spelat själv och köpt elgitarr osv, har inte gått framåt. Men nu hoppas jag lär mig nya saker och blir mycket bättre, så man en dag kan spela in låtar, nog för att jag gjort det redan (i min studio) men wtf, det låter förjävligt.

Måndagar elgitarrkurs Pop&Rock.

Fast jag kanske ska ändra dag eftersom det är "Japanklubb" på måndagar i skolan. Den måste man väl gå i eller?
Anime, japan, språket, maten och alltdetdär! <3

hm. Vi får se.

P.s Startat egen fotoblogg sashin.blogg.se
(sashin=fotografi på japanska)

Fick av min farbror kex och godis från japan btw. Se bild nedan ^^



//mando


Vårt lag vann!

Hej, idag har jag och myyri åkt hela vägen till Helsingfors, mando skulle kolla på myyris match, så hela laget var med. Det var en härlig bussresa, en blandning av skvaller-läsning, sanning eller konsekvens, spelkort och skratt.
Jag älskar er alla.
Speciellt ni där bak :3
Ika
Julia
Fanny
Emmy
Myyri
Ronja
<3
Och såklart hela laget, ni gör mig hel. (Mando)
Nu ska mando dra till myyri, med heidi och emmy och fortsätta kvällen med lite film och mys. Inte myspys..........
lol. :D
Have a great night!

New header!


Music is my life

Idag hade jag min första musik timme på 2 år! Böt från handarbete till musik. (TILLVAL)

Handarbete var inget för mig, har alltid velat bli kläddesigner eller så, men vår lärare är inget bra seriöst, fick ingen hjälp heller och jag kan intens sy ordentligt.

Musik är en annan sak jag vill jobba med när jag blir stor, så kanske det var bra att jag böt? Det är ju så mycket roligare också. Designa kläder är jättekul, men att sy dem är lite åt andra hållet,speciellt när man inte är bra på det.

Men iallafall, musiken var great fun! Vi sjöng Abba och Magnus ugglas låt osv. Fast jag inte heller kan sjunga, så var det kul ändå. Jag har alltid älskat att spela gitarr också och jag ska börja ta elgitarr lektioner på måndag!

Tog i ca. 2 år när jag var 9-10 år akustisk, men min lärare slutade, så sedan dess har jag spelat själv och inte kommit något bra vidare, det har bara blivit?  Så hoppas jag blir bättre nu, lol. :D




Skitgammal bild.

//Mando.

Soccer is my love

Idag fick jag något fel.
Jag såg fotboll överallt.. jag grät inomhus och fick sådan jävla längtan.

Varför får jag aldrig svar? Hur länge kommer det ta tills jag får börja spela igen?
Kommer jag komma ihåg något?
Kommer jag älska det lika mycket?
Kommer det vara lika kul?
Kommer jag vara lika bra?
Tänk.. om jag har tappat allting, jag börjar som en nybörjare.

Jag är rädd.


Men jag saknar det jävligt mycket, jag har fotbollar hela rummet fullt, förr i världen skulle jag säkert genast börja bolla. Men nu är jag för feg rädd och så.

Jag är alldeles beredd, jag är stark och hur energifull som hälst, jag vill börja NU. Innan vintern.


RSS 2.0