Hjärt-tårta

Botten (rulltårtbotten):
4 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1  tsk bakpulver

Fyllning:
250 g Mascarpone färskost
2 dl körsbärssylt
2 msk strösocker

Garnering:
1 äggvita
ca 3 dl florsocker
röd karamellfärg
12 hjärtformade godisar

GÖR SÅ HÄR: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i 225°C varm ugn i ca 6-8 min. Sockra på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt svalna en stund under en handduk. Dra bort bakplåtspappret.

Jämna kanterna. Dela tårtbottnen i två delar. Rör fyllningen ihop och bred över ena tårtbotten. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt.

 

 

Gott va? :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0